Sauzen

Saffraan Saus

Ingrediënten voor 4 personen

Saffraanbroodjes
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • een goede scheut witte wijn
  • 100 ml room
  • Draadjes saffraan
  • een beetje boter
  • peperen Zout

Bereidingswijze

  • Sjalotten zeer fijn snijden
  • Look zeer fijn snijden
  • Sjalotten en look aanstoven in boter,wijn toevoegen en laten inkoken
  • Room toevoegen en saffraan even laten pruttelen tot de gewenste dikte van de saus

Saffraan Asperges Saus

Ingrediënten voor 4 personen

Saffraanbroodjes
  • 2 gram saffraan
  • 50 gramboter
  • 3 eidooiers
  • 1 eetlepelcitroensap
  • zout & peper

Bereidingswijze

  • De saffraandraadjes weken in 1 theelepel water en boter laten smelten.
  • De eidooiers met 1 eetlepel water in een pannetje doen en het au-bain-marie schuimig kloppen.
  • De boter er lepel voor lepel door kloppen. Blijf kloppen ca. 5 minuten tot er een romige dikke saus is verkregen.
  • Citroensap en saffraandraadjes met weeksap aan de saus toevoegen.
  • De saus nog goed door roeren en bij de asperges serveren

Witte wijnsaus met saffraan

Ingrediënten voor 4 personen (voor 200ml saus)

Saffraanbroodjes
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml groentebouillon of vis
  • paar draadjes saffraan
  • klontje boter
  • maizen

Bereidingswijze

  • Spoel de rijst goed totdat het water bijna transparant is
  • Voeg witte wijn, bouillon en saffraan toe en breng aan de kook
  • Als de saus kookt, bind het eventueel ietsje met wat maizena
  • Maak het geheel af met een klontje boter

Saffraanolie

Ingrediënten voor 4 personen

Saffraanbroodjes
  • 1500 ml Sesamolie
  • 2g saffraan draadjes

Bereidingswijze

  • Doe saffraan 3 dagen in de olie. Na 3 dagen de olie zeven.

Toelichting: door de saffraan een paar dagen in de olie te laten werken, wordt de saffraansmaak goed opgenomen door de olie. Deze olie is geschikt voor verschillende recepten zoals, vis en barbecue gerechten.