Waar zijn kruiden goed voor

Kruiden, specerijen en aroma’s zijn onmisbaar in de keuken om smaak te geven aan uw eten. Ze zorgen ook voor variëteit in uw eten. Kruiden zijn bovendien goed voor uw gezondheid.

Shadan Saffraan Image Kurkuma of Indiase geelwortel heeft een goed effect op de spijsvertering, is goed voor de huid, effectief tegen ontstekingen en bevat veel antioxidanten. Volgens David Serban-Schreiber ( wetenschapper) zou de combinatie met zwarte peper zelfs helpen tegen kanker.

Shadan Saffraan Image Saffraan is de duurste specerij. Ondanks de hoge kosten kan saffraan goede effecten hebben. Saffraan heeft een antidepressieve werking, bevordert de urineafdrijving, werkt als een pijnstiller. Bovendien heeft het effect tegen krampen en houdt uw systeem jong.

Shadan Saffraan Image Kaneel bevat veel antioxidanten en vezels. Bovendien heeft kaneel een positieve werking op cholesterol. Volgens sommige wetenschappers zou het ook goed zijn om de suikerspiegel op peil te houden.

Shadan Saffraan Image Sesam is rijk aan vitaminen en mineralen. Het bevat calcium, fosfor, koper, magnesium, ijzer, zink en vitamine B en helpt bij de aanmaak van vitamine E.

Shadan Saffraan Image

Gember bevat van vitamine K en wordt gebruikt tegen misselijkheid bij zwangerschap of reisziekte. Het is ook effectief tegen ontstekingen.

Shadan Saffraan ImageKardemom heeft een lichte smaak en wordt gebruikt in toetjes en ijs. Kardemom helpt ook tegen een slechte adem en verdoezelt de geur van knoflook.

Shadan Saffraan Image Koriander is een aromatische plant. Koriander is goed voor de huid, verlaagt de bloedsuikerspiegel en is goed voor de spijsvertering. Koriander is ook goed om het lichaam te ontgiften en helpt tegen gewrichtspijnen. Blaadjes en granen mogen allebei gebruikt worden.

Shadan Saffraan Image Peper (groene, rode, witte, grijze en zwarte) versterkt het effect van andere kruiden. Peper stimuleert de eetlust en de vertering van suikers en vetten en het werkt ook helend en verstrekt de immuniteit.