Over Saffraan

De beste kwaliteit saffraan

Wilt u saffraan kopen? Dan bent u hier op het juiste adres. Hier vindt u alles de beste saffraan ter wereld, de Perzische saffraan en saffraan producten.

Hebt u geen PayPal account: geen probleem.

Stuurt een email met uw bestelling aan info@shadan.nl. U ontvangt dan een email van ons met informatie over de betaling en levering van uw bestelling.

De saffraan producten worden aan zowel particulier als aan (groot) zakelijke klanten aangeboden.

Waarom Saffraan?

In het algemeen staat saffraan bekend als een heerlijk en zeldzaam kruid met een bijzondere geurige aroma en gele kleur.

Minder bekend bij de grote public is de kracht van saffraan bij preventie van vele ziektes. Uit de wetenschappelijke studies blijkt dat saffraan een krachtige antioxidant bevat en dat saffraan een goed middel is tegen vermoeidheid, ontstoken tandvlees, hart en vaatziektes. Saffraan staat ook bekend als een middel tegen mentale helderheid.

In het oosten staat saffraan bekend als het middel tegen spijsvertering, astma, slapeloosheid, menstruatieproblemen, verkoudheid, ontsteking en depressie.

Een recente wetenschappelijke studie suggereert dat saffraan zeer effectieve stoffen bevat als Prozac die voor de behandeling tegen depressie gebruikt wordt.

Saffraan is in vergelijking met andere kruiden redelijk prijzig en dit komt omdat saffraan erg moeilijk te oogsten is. Bijvoorbeeld voor het oogsten van een ounce saffraan zijn meer dan 4500 saffraan bloemen nodig en die trouwens allemaal handmatig behandeld moeten worden.

Saffraan brengt de helderheid van de zon te worden geplaatst op een eettafel.Shadan Saffraan ImageDe naam van Saffraan komt uit het Midden-Oosten, samen de woorden Sahara en za’faran saffraan te maken. De wetenschappelijke naam van saffraan is ‘Crocus sativus’. Saffraan wordt opgeworpen in de Middellandse Zee temperatuur van 30 tot 50 graden. Het is verdeeld in een zeer lage regent gebied van Iran, met koude winters en hete zomers. Vanwege de lange ervaring met de teelt, heeft de wijze van telen en oogsten, wordt overgedragen van de borst tot aan de borst door de landbouwer.

De paarse bloemen verschijnen net boven de grond en zijn een prachtig gezicht. De oranje stempels van de saffraan plant worden geoogst als saffraan en gebruikt als smaak en kleur in de keuken. In gemiddelde van 75, 000 bloesems (225.000 met de hand geplukt stempels) is nodig om 453g saffraan te maken, waardoor het de reden waarom saffraan is overeengekomen om de duurste specerij product in de wereld. Andere naam van saffraan is “rood goud”. Saffraan enige bedrijf dat haar eenheid voor de transactie is Gram of mesghal (gelijk aan ongeveer 5 gr.).

Saffraan historisch geplant in Iran, die de grootste producent van saffraan is tot nu toe. Iran levert 90% van de wereld saffraan. In 10 eeuw bracht saffraan naar Spanje. Hoge kwaliteit saffraan heeft meestal een kleur die fel oranje – rood.

De uitbreiding van Iran Saffraan export is zeer belangrijk, omdat, de voordelen van Iran saffraan is op een zodanige manier dat andere landen te kopen in bulk en na de invoering in handige verpakkingen, zal het te verkopen op de internationale markten als hun eigen product. Andere landen hebben nog niet goed kunnen produceren kwaliteit saffraan zoals Iran als gevolg van de regionale situatie, het klimaat en andere factoren.

Opslagruimte

Saffraan moeten worden opgeslagen in luchtdichte verpakking, buiten invloed van direct licht en moet worden gebruikt binnen een jaar na aankoop. .

Soaking een tip, geen regel

Saffraan is het meest van de tijd gedroogd. Het is beter voor het gebruik van de saffraan, fijngemaakt met een sterfelijke en een stamper en doorweekt in warm water voor minimaal 15 minuten. Soaking saffraan helpt om de smaak te release vóór het koken, op deze manier minder saffraan nodig is om hetzelfde gewenste smaak te bereiken.

Saffraan kan worden ondergedompeld in andere vloeistof zoals witte win, wodka, melk, witte azijn, sap van citrusvruchten en zelfs rozenwater of oranjebloesemwater.

Shadan Saffraan Image

Italianen en de Zwitserse gebruik van saffraan eten met rijst genaamd Risotto. Duitsers en het Engels te gebruiken, saffraan, voor de bereiding van saffraan cake. Indianen gebruiken saffraan, een levensmiddel genoemd Biryani. Arabieren gebruiken saffraan, een soort van thee vernoemd en Arabische koffie. Saffraan wordt gebruikt als specerij in verschillende producten: Voedingsmiddelen zoals: worst, koek poeder, en desserts. Zuivelproducten zoals: boter en kaas. Saffraan wordt ook gebruikt in andere producten, zoals snoep, ijs, pudding, dranken, wijn, kip, rijst, vis, soep, brood en cake.

Medicinale doeleinden

Saffraan kan ook worden gebruikt voor medische doeleinden, zoals:

  • Anti depressieve
  • Helpt bij tumoren en collecties van vrije radicalen (dus reageren tegen de kankercellen te bestrijden).
  • Is pijnstillend middel, met name voor koliek pijnen en bestrijdt gingivitis.
  • Helpt bij de spijsvertering; versterkt de maag en zijn anti-Paukenisten.
  • Rouses seksuele begeerte; Het gaf hoop aan een aantal die lijden aan een nierziekte, slapeloosheid, indigestie, en beduidde angst voor anderen.